'Pleidooi van KV Mechelen om bier af te schaffen werkt niet, boete nummer 6 is er'

'Pleidooi van KV Mechelen om bier af te schaffen werkt niet, boete nummer 6 is er'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 12:09wo 20-03-2019 om 12:09

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 12:17wo 20-03-2019 om 12:17

Het begint stilaan een duur seizoen voor KV Mechelen te worden als het aankomt op boetes van de Geschillencommissie. De Geschillencommissie heeft voor een zesde keer een straf uitgedeeld aan Mechelen. Malinwa moet nu opdraaien voor de 'bekergooiers' in het duel tegen Lommel.

Op 3 maart bracht KV Mechelen een bezoek aan Lommel. Mechelen kon die dag kampioen spelen, maar won niet. In Limburg konden daarna enkele fans van KV Mechelen zich niet gedragen. Ze gooiden met bekers. Gelukkig werden er geen spelers geraakt, maar er volgde wel een oproep van de scheidsrechter. Nadien noteerde de scheidsrechter het ook in zijn scheidsrechtersverslag.

Kris Wagner eist nu dat KV Mechelen streng gestraft wordt. Volgens de bondsprocureur is het immers niet de eerste keer dat de fans van KV Mechelen dit seizoen over de schreef gingen. Het Bondsparket eist daarom nu 2.500 euro boete. Dat schrijft Sporza.

Geen bier meer
KV Mechelen weigerde het schikkingsvoorstel. Ex-voorzitter Johan Timmermans verdedigde KV Mechelen bij de bond. Volgens Timmermans vlogen de bekers niet op het veld en raakten ze niemand. Bij Mechelen vonden ze de boete ook te hoog voor de gepleegde feiten. Timmermans liet zich nog ontvallen dat enkel het verkoop van bier dergelijke incidenten kan stoppen.

De Geschillencommissie had geen boodschap aan de uitleg van Timmermans. "Dergelijk gedrag is ongepast en onwenselijk", stelt de commissie. “Het getuigt van weinig respect voor andere supporters en iedereen op en rond het veld. De feiten kunnen niet worden geminimaliseerd, zeker niet gelet op het disciplinaire verleden van KV Mechelen."

Lees ook: Propere Handen: 'De kans is reëel dat Beerschot Wilrijk alsnog stijgt naar 1A'

Poll

Moet het verkoop van drank worden afgeschaft?

(442 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws