Tielemans houdt van samenwerking: “Hij duikt in elk gat”

Tielemans houdt van samenwerking: “Hij duikt in elk gat”

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 19:13di 19-03-2019 om 19:13

De kans is groot dat Youri Tielemans donderdag bij de Rode Duivels start tegen Rusland. De middenvelder vond de afgelopen weken zijn voetbalgeluk terug bij Leicester City.

Tielemans begon aan het seizoen bij AS Monaco. In het Prinsdom was er weinig reden om gelukkig te zijn. In de Premier League straakt Tielemans weer. “In Frankrijk is er minder vaart in het spel en draait het meer om het fysieke. In de Premier League is iedereen constant in beweging en zijn de ruimtes groter”, stelt Tielemans in Sport/Voetbalmagazine.

Tielemans heeft al een maatje bij Leicester. “Ik heb ook het geluk dat er bij ons een aanvaller rondloopt die in elk gat duikt. (Jamie Vardy, nvdr) Je mag er zeker van zijn: hij ruikt elke opening. Makkelijk voetballen met zo'n speler. Ik moet alleen de bal bij hem krijgen ..."

"Ons systeem met een verdedigende en twee offensieve middenvelders is er ook op gericht om aan te vallen. Omdat ik hoger gepositioneerd sta, word ik minder beknot in mijn vrijheid. Ik kan in het laatste kwart van het veld naar eigen goeddunken spelen. Aan mij om dan te kiezen: de laatste pass geven of zelf de trekker overhalen."

Lees ook: Rode Duivels willen revanche na Nations League: “We hebben iets recht te zetten”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws