Advocaat Beerschot Wilrijk: “Iedereen moet weten wat er gebeurd is”

Advocaat Beerschot Wilrijk: “Iedereen moet weten wat er gebeurd is”

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 14:44do 14-03-2019 om 14:44

Na de uitspraken van voorzitter Frances Vrancken heeft ook de advocaat van Beerschot Wilrijk, Thomas Gillis zich uitgelaten over de situatie van KV Mechelen.

Tegenover Sporza stelt Gillis dat iedereen moet weten wat er gebeurd is in verband met het voetbalschandaal. "Het voetbalschandaal is meer dan vijf maanden geleden uitgebroken. Het bondsparket is onmiddellijk met een onderzoek begonnen toen er sprake was van manipulatie van wedstrijden door KV Mechelen en bij uitbreiding Waasland-Beveren."

"We stellen vast dat het einde van de competitie nadert en dat het volledig windstil is, op procedureel en disciplinair vlak”, gaat Gillis verder. “Over de sancties die zouden moeten worden opgelegd, blijft het volstrekt stil. En het is duidelijk dat voor Beerschot Wilrijk de sportieve en financiële belangen erg groot zijn."

UEFA
“Deze club heeft het volste vertrouwen in het onderzoek van het bondsparket, maar iedereen - ook de Europese voetbalbond UEFA - vraagt zich af waarom het zo lang moet duren. Iedereen heeft baat bij de disciplinaire procedures die moeten worden gevoerd en heeft het recht om te weten wat er is gebeurd”, aldus Gillis.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Gillis hier gelijk?

(300 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws