Verheyen slaat alarm: Wat die jongens verdienen, dat is zeer ongezond

Verheyen slaat alarm: "Wat die jongens verdienen, dat is zeer ongezond"

12-03-2019 21:30
11

Gert Verheyen stapte vorige week op bij KV Oostende. In zijn afscheidsinterview bij Humo klinkt hij bijzonder teleurgesteld, ook over de salarissen van sommige spelers.

Verheyen ziet dat die duidelijk een invloed hebben gehad. "Die zware contracten waren de rode draad door ons verhaal. En dat probleem is nog altijd niet opgelost. Ik weet niet hoe het er onder Coucke aan toeging, maar spelers kwamen toen in een club terecht waar alles kon en niets te veel was. En plots was het afgelopen. Hoe je je job beleeft, zou niets te maken mogen hebben met geld", klaagt hij aan. "

"Of een speler bij een topclub dan wel bij een middenmoter speelt, heeft niet altijd met voetbalkwaliteiten te maken, maar ook met wat hij ervoor overheeft – met zijn drive, dus. Dan kom je toch bij geld uit. Wat die jongens op dat niveau verdienen, is zéér ongezond. Je kunt vandaag veel geld scheppen in het voetbal zonder te presteren. De macht van de spelers is te groot."

Dat heeft ook zo zijn bijwerkingen. "Ook als de spelers niet presteren of zelfs tegenwerken, sta je als club machteloos: je móét hen betalen. Zo’n speler weet ook dat er aan de andere kant van de wereld altijd wel een ploeg is die zegt: 'Voor hem gaan we nu eens 3 miljoen euro betalen!"