Zetterberg over nieuw goudhaantje: Hij was ongrijpbaar in zijn bewegingen

Zetterberg over nieuw goudhaantje: "Hij was ongrijpbaar in zijn bewegingen"

09-03-2019 12:49 Laatste update: 12:50
1

Yari Verschaeren is de afgelopen weken één van de weinige lichtpuntjes bij RSC Anderlecht. Pär Zetterberg is een grote supporter van het nieuwe goudhaantje en geeft hem enkele tips.

"Hij is wat ik noem een 'Anderlecht-speler'. Yari is voortdurend in beweging, hij kan snel wegdraaien, is rap op de eerste meters, en zijn balcontrole is uitstekend. Zijn grootste werkpunt? Zijn passingspel - ik zou hem graag wat ballen over een grotere afstand zien trappen - en Yari moet proberen om beslissender te zijn. Ik zeg hem vaak dat hij meer met zijn hoofd rechtop moet lopen, om zo de opties beter te zien", vertelt Zetterberg tijdens een interview met Het Laatste Nieuws.

Volgens een eersteklassetrainer zou Verschaeren te vaak met de rug naar doel spelen. "Maar Yari wordt ook feller gedekt de jongste weken. Op Antwerp is hij door Haroun negentig minuten aan een stuk gevolgd. Tegen Standard kreeg hij wél nog de ruimte, en was Yari in zijn bewegingen ongrijpbaar. Ik kom terug op wat we daarnet vertelden over Ajax - hun offensieve spelers waren ongrijpbaar voor Varane en Nacho. In het moderne voetbal is wat je doet zónder bal minstens zo belangrijk", besluit Zetterberg.

Lees ook: Zetterberg ziet groot probleem bij Anderlecht, Kara moet oplossing bieden