Voetbal op zondag: Het mirakel van Daknam en Gent heeft alles in eigen handen

Voetbal op zondag: Het mirakel van Daknam en Gent heeft alles in eigen handen

03-03-2019 11:08 Laatste update: 11:24
1

De 28e speeldag van de Jupiler Pro League is al over halfweg. Op zondag staan er nog drie duels op het programma. Zowel bovenin als onderin kunnen er na Zulte Waregem – KAA Gent, Lokeren – Anderlecht en Royal Antwerp FC – KAS Eupen al heel wat beslissingen vallen.

Met KRC Genk en Club Brugge kennen we al twee Play-Off 1-ploegen. Royal Antwerp kan zondag dat duo vervoegen. Wint het thuis van Eupen dan is de buit sowieso binnen. Bij een gelijkspel of een nederlaag is The Great Old afhankelijk van de resultaten van Anderlecht en Gent. Indien één van die twee ploegen verliest, zien we Antwerp sowieso terug in Play-Off 1.

Het mirakel van Daknam
Anderlecht en Gent mogen zondag evenwel niet met de punten morsen, willen ze in Play-Off 1 geraken. Anderlecht gaat op bezoek bij hekkensluiter Lokeren. Bij winst blijft Anderlecht in poleposition voor plaats zes en nadert het tot op één punt STVV, de vijfde in de stand. Bij een overwinning van Anderlecht zakt Lokeren naar de Proximus League. De Waaslanders hebben aan een gelijkspel ook niet voldoende om zich te redden. Enkel bij winst tegen Anderlecht heeft Lokeren nog een heel klein beetje kans om in de Jupiler Pro League te blijven. Het moet dan ook nog de komende twee matchen winnen en Waasland-Beveren moet op speeldag 29 en 30 verliezen. 

Gent heeft alles in eigen handen
Eupen en Zulte Waregem beginnen zonder zorgen aan hun zondagduel. Voor die twee clubs staat er immers niks meer dan de eer en een (wedstrijd)premie op het spel. Indien Gent zondag wint, moet niet alleen Anderlecht zich zorgen gaan maken, maar ook STVV. Winnen de Buffalo's? Dan springen ze (tijdelijk) over Anderlecht en naderen ze tot twee punten van STVV. Op de laatste speeldag staat STVV – Gent nog op het programma.