KV Mechelen krijgt moed vanuit Leuven: Schokeffect werpt zijn vruchten af

KV Mechelen krijgt moed vanuit Leuven: "Schokeffect werpt zijn vruchten af"

01-03-2019 17:51
2

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft de tweede periodetitel voor het grijpen. Als de ploeg van het Kiel de drie punten pakt op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven, kan KV Mechelen nooit meer haasje-over spelen. Al wordt dat hoogstwaarschijnlijk geen 'walk in the park'.

Bij OHL heeft het nieuwe trainersduo Vince Euvrard - Frankie Vercauteren immers voor verse moed gezorgd. De recente zes op zes is daar het beste bewijs van. "We moeten de partij tegen Beerschot-Wilrijk met de nodige ernst aanpakken", vertelt Frédéric Duplus op het digitale huis van OHL. "Het is een ploeg die een indrukwekkende reeks heeft neergezet. We dienen respect te tonen voor Beerschot, maar moeten ook vertrouwen op onze eigen kwaliteiten en op de goeie dynamiek die er nu heerst in onze groep."

Er is een pak veranderd in Leuven sinds het vertrek van voorganger Nigel Pearson. "We hebben op maandag steeds een doel en oefenen iets in met het oog op de wedstrijd in het weekend", legt Duplus het grootste verschil bloot. "We hebben al getoond dat onze tactiek goed werkt. We zijn offensief ook wat efficiënter, waardoor we onze wedstrijden winnen. We hadden een schokeffect nodig. Dat kregen we en voorlopig werpt dat zijn vruchten af."