UEFA geeft Ajax pittige geldboete na CL-duel tegen Real Madrid

UEFA geeft Ajax pittige geldboete na CL-duel tegen Real Madrid

28-02-2019 22:31

De UEFA heeft Ajax een boete van 19.000 euro opgelegd naar aanleiding van de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid van twee weken geleden. Supporters van de Amsterdammers gooiden spullen het veld op, staken vuurwerk af en lieten een verboden spandoek zien.

De UEFA maakte twee weken geleden al bekend dat hier onderzoek naar werd gedaan, maar nu is er daadwerkelijk een straf uitgedeeld: 19.000 euro. Ook Real is door de Europese voetbalbond gestraft, al komen de Madrilenen er een stuk beter vanaf. De Koninklijke krijgt een geldboete van 1500 euro omdat fans vuurwerk afstaken in het uitvak.

Eerder op donderdag werd bekend dat Real-captain Sergio Ramos een extra wedstrijd geschorst is door de UEFA omdat hij expres een gele kaart pakte tegen Ajax zodat hij de eventuele kwartfinales met een schone lei in kon gaan. De UEFA beschrijft de straf van Ramos ook op die manier: het bewust pakken van een gele kaart.

Real zegevierde in Amsterdam met 1-2 door goals van Karim Benzema en Marco Asensio en moet zich aankomende dinsdag in Bernabéu zien te plaatsen voor de kwartfinales.