Beerschot-Wilrijk of KV Mechelen? Razend spannend einde in Eerste Klasse B!

Beerschot-Wilrijk of KV Mechelen? Razend spannend einde in Eerste Klasse B!

24-02-2019 09:02
3

De competitie in Eerste Klasse B loopt zo stilaan ten einde. Volgende week zondag gaat de laatste speeldag al in. Wie wordt de eindwinnaar van de competitie?

Zoals het er nu voorstaat, zal Beerschot-Wilrijk de tweede periode afsluiten als periodekampioen. Het heeft momenteel één punt voorsprong op de eerste achtervolgers KV Mechelen. Toch is het periodekampioenschap nog niet helemaal zeker.

Voor absolute zekerheid zullen de Antwerpenaren zondag 3 maart moeten winnen van Oud-Heverlee Leuven. Doet het dat, dan staat er later nog een testwedstrijd tegen de winnaar van de eerste periodetitel (KV Mechelen) te wachten.

Toch geen winst?
Als Beerschot-Wilrijk niét weet te winnen, kan het ook aan een gelijkspel genoeg hebben. Dan mag KV Mechelen echter niet winnen tegen Lommel United. Als KV Mechelen wel de drie punten pakt en Beerschot-Wilrijk niet, dan wint KV Mechelen ook de tweede periodetitel en is het zeker van promotie naar Eerste Klasse A (tenzij de KBVB ingrijpt omwille van Operatie Propere Handen).

Mocht KV Mechelen niet verder raken dan een gelijkspel en zowel Beerschot-Wilrijk als Malinwa eindigen op 29 punten, dan kijken we naar het aantal gewonnen wedstrijden. Aangezien beide ploegen acht keer wonnen, wordt er naar het doelsaldo gekeken. Daarin heeft Beerschot-Wilrijk momenteel het voordeel met 5 doelpunten verschil.

Het mag dus niet met 6-0 of meer verliezen om zeker te zijn van de periodetitel. Als het dat niet doet, speelt het alsnog een testwedstrijd tegen KV Mechelen. En dat belooft een wedstrijd op het scherpst van de snee te gaan worden.

Lees ook: Beerschot-Wilrijk pakt KV Mechelen keihard terug: 'Jullie account is gehackt'