Onbegrip voor zet van Clement: 'Waarom in godsnaam met drie achterin bij Genk?'

Onbegrip voor zet van Clement: 'Waarom in godsnaam met drie achterin bij Genk?'

19-02-2019 09:09 Laatste update: 09:12
8

Racing Genk-trainer Philippe Clement koos in de topper tegen Club Brugge voor een 3-5-2 formatie. De tactiek pakte slecht uit, want Clement zag zijn manschappen met 3-1 ten onder gaan. Achteraf worden er vragen gesteld bij de tactiek van Clement, zo ook door journalist Hans Vandeweghe.

'Waarom in godsnaam met drie achterin bij Genk? Dat had veel weg van overcoaching', laat Vandeweghe zich kritisch uit in zijn column voor De Morgen. Vandeweghe ziet het als 'typisch iets voor trainers'. 'Meer dan één clubbestuurder zinkt bij dat soort autodestructieve stunts de moed in de schoenen. Soms valt er voor een systeemwissel wat te zeggen, maar de 3-5-2 was geen succes.'

Vandeweghe vindt het opmerkelijk dat Genk zich aanpaste aan Club Brugge. 'Kan best dat je dat op training en in oefenpartijen al een paar keer hebt uitgeprobeerd, maar Gent kwam onlangs bijna op Club winnen met vier achterin. Als Gent dat kan – dit seizoen een klasse minder goed dan Genk en Club – dan moet de leider dat ook kunnen', oordeelt Vandeweghe.

Lees ook: KRC Genk-coach Clement krijgt kritiek na verloren topper: 'Een vreemde keuze'