Standard mist viertal tegen Lokeren, Preud'homme haalt tweede Carcela bij de groep

Standard mist viertal tegen Lokeren, Preud'homme haalt tweede Carcela bij de groep

14-02-2019 13:30 Laatste update: 14:09
4

Standard is verre van compleet wanneer het vrijdag rode lantaarn Lokeren op bezoek krijgt. Standard-coach Michel Preud'homme mist liefst vier gevestigde namen. 

Met name voorin kent Preud'homme de nodige problemen. Obbi Oulare (scheenbeen) en Orlando Sa (kuit) verblijven nog in de ziekenboeg, waardoor Renaud Emond de enige beschikbare spits is. Standard mag nog van geluk spreken dat Emond op tijd fit is geraakt. Emond kampte met een lichte blessure en kon pas begin deze week de groepstraining hervatten.

Naast Oulare en Sa is ook smaakmaker Moussa Djenepo niet van de partij. Djenepo ontbreekt vanwege een kwetsuur aan de rug. Routinier Sébastien Pocognoli heeft pas recent een operatie achter de rug en is voor langere tijd uitgeschakeld. Vanwege alle afwezigen maakt Joachim Carcela (19), de jongere neef van Mehdi, voor het eerst zijn opwachting in de kern.

De 21 namen die tot de selectie behoren: Ochoa, Gillet, Bodart, Goreux, Vanheusden, Kosanovic, Bokadi, Fai, Laifis, Miangue, Cavanda, Cimirot, Marin, Bastien, Mpoku, M. Carcela, Halilovic, J. Carcela, Lestienne, Balikwisha, Émond