Strijdend Lokeren klampt zich vast: Je kunt nooit weten of dit te laat komt

Strijdend Lokeren klampt zich vast: "Je kunt nooit weten of dit te laat komt"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 07:02zo 10-02-2019 om 07:02

Sporting Lokeren heeft zichzelf een leeflijn bezorgd voor een verlengd verblijf in Eerste Klasse A. De Waaslanders zetten zaterdagavond verrassend genoeg Royal Antwerp FC opzij (2-1). Door puntenverlies van de concurrentie behouden ze zo een sprankeltje hoop op de redding.

"Je kunt nooit weten of dit te laat komt", reageerde Glen De Boeck bij Sporza op zijn eerste zege in Lokeren-dienst. "Ik moet gewoon mijn spelers feliciteren met hun weerbaarheid. Na die opdoffer van vorige week hebben ze hun rug gerecht en met overgave gespeeld."

De zege doet dus deugd, al is de weg natuurlijk nog lang. Lokeren moet nog vijf punten goedmaken op regiogenoot Waasland-Beveren. "Ik kijk niet verder dan de volgende wedstrijd", houdt De Boeck het bij een cliché. "Die is op Standard en dat is moeilijk, maar dat was het vandaag ook. In voetbal kan alles. We zullen zien wat we daar kunnen doen."

Dan toch de held
Uiteindelijk kroonde Marko Miric zich tot de matchwinnaar voor Lokeren. Hij kopte de 2-0 tegen de touwen. Het scheelde echter niet veel of De Boeck had hem voordien al naar de kant gehaald. "Ik was niet tevreden over het verdedigend werk van Miric", legt de trainer uit. "Hij zag een paar spelers opwarmen en is dan wakker geschoten. Ik was blij met zijn reactie. Je moet het kunnen opbrengen om je 200% te geven voor het team, anders heb je hier geen plaats."

Poll

Redt Lokeren zich nog?

(186 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws