Winteraankoop verkoos Eupen boven Premier League: ''Dit moet springplank zijn''

Winteraankoop verkoos Eupen boven Premier League: ''Dit moet springplank zijn''

07-02-2019 19:42
6

KAS Eupen wist zich deze winter te versterken met Youssef Msakni. De nummer tien uit de Jupiler Pro League troefde daarmee Premier League-club Cardiff City af, zo onthult Msakni in een interview met La Dernière Heure.

"Ik ben naar hier gekomen om Europa te ontdekken. Eupen moet een springplank worden voor mij'', vertelt de ambitieuze Msakni. Voor de 28-jarige Tunesiër is het zijn eerste avontuur in Europa. Hiervoor was de flankspeler enkel actief in zijn geboorteland en tot voor kort in Qatar. Zo huurt Eupen hem voor de rest van het seizoen van Al Duhail.

Zoals gezegd kon Msakni ook naar Cardiff City, maar voelde hij niets voor een overstap naar de degradatiekandidaat uit Wales. Dat weet ik, maar dat is nu ook niet oud. Ik wil proberen me in de kijker te spelen bij een grote club. Ik kon ook tekenen bij Cardiff City, maar daar zou ik niet veel speelminuten gekregen hebben. Daarom heb ik voor Eupen gekozen'', legt hij uit.

Hoge verwachtingen
Msakni moest het in de Oostkantons voorlopig doen met drie korte invalbeurt, maar onder andere Georges Leekens verwacht veel van hem. ''Msakni is de meest getalenteerde Tunesiër ooit in de nationale ploeg. Hij was mijn diamant, een fenomeen. Hij kan vier à vijf man dribbelen en van niets iets maken'', zei Leekens na zijn komst.