Moeten KV Mechelen en Waasland-Beveren vrezen? Het gerecht staat hier los van

Moeten KV Mechelen en Waasland-Beveren vrezen? "Het gerecht staat hier los van"

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 09:35vr 01-02-2019 om 09:35

Het voetbalschandaal in ons land heeft heel wat losgemaakt. Terwijl het gerecht alles rustig uitpluist, onderzoekt de KBVB of er sprake was van matchfixing tijdens de degradatiestrijd vorig seizoen. CEO Peter Bossaerts spreekt zich in Het Nieuwsblad uit over de zaak.

De 52-jarige man is nog maar enkele weken aan de slag bij de KBVB, maar naar aanleiding van het voetbalschandaal heeft Bossaerts al enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo stelde hij een bondsprocureur aan met een Harvard-diploma.

Dat is volgens hem ook nodig. "Simpel: clubs en spelers laten zich vertegenwoordigen door topadvocaten. Ze gebruiken juridische spitstechnologie om hun voordeel te halen. Daarom moesten wij als bond daar een zwaargewicht tegenover zetten."

Uitspraak staat los van gerechtelijk onderzoek
Daarnaast werd ook de Geschillencommissie versterkt. Diezelfde onderzoekscommissie zal bepalen of KV Mechelen en Waasland-Beveren schuldig worden bevonden. Bossaerts legt meteen een deadline vast. "Die commissie wil voor eind juni een uitspraak doen", klinkt het.

De bond zal dus absoluut niet wachten op een uitspraak van het gerecht. "De voetbalbond moet de gebeurtenissen toetsen aan het voetbalrecht. De burgerlijke rechtspraak staat daar los van. Als er partijen zijn die het bondsreglement hebben geschonden, zullen ze gesanctioneerd worden. Anders niet", besluit hij.

Poll

Zullen Mechelen en WB gestraft worden?

(854 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws