Moeten KV Mechelen en Waasland-Beveren vrezen? Het gerecht staat hier los van

Moeten KV Mechelen en Waasland-Beveren vrezen? "Het gerecht staat hier los van"

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 09:35vr 01-02-2019 om 09:35

Het voetbalschandaal in ons land heeft heel wat losgemaakt. Terwijl het gerecht alles rustig uitpluist, onderzoekt de KBVB of er sprake was van matchfixing tijdens de degradatiestrijd vorig seizoen. CEO Peter Bossaerts spreekt zich in Het Nieuwsblad uit over de zaak.

De 52-jarige man is nog maar enkele weken aan de slag bij de KBVB, maar naar aanleiding van het voetbalschandaal heeft Bossaerts al enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo stelde hij een bondsprocureur aan met een Harvard-diploma.

Dat is volgens hem ook nodig. "Simpel: clubs en spelers laten zich vertegenwoordigen door topadvocaten. Ze gebruiken juridische spitstechnologie om hun voordeel te halen. Daarom moesten wij als bond daar een zwaargewicht tegenover zetten."

Uitspraak staat los van gerechtelijk onderzoek
Daarnaast werd ook de Geschillencommissie versterkt. Diezelfde onderzoekscommissie zal bepalen of KV Mechelen en Waasland-Beveren schuldig worden bevonden. Bossaerts legt meteen een deadline vast. "Die commissie wil voor eind juni een uitspraak doen", klinkt het.

De bond zal dus absoluut niet wachten op een uitspraak van het gerecht. "De voetbalbond moet de gebeurtenissen toetsen aan het voetbalrecht. De burgerlijke rechtspraak staat daar los van. Als er partijen zijn die het bondsreglement hebben geschonden, zullen ze gesanctioneerd worden. Anders niet", besluit hij.

Poll

Zullen Mechelen en WB gestraft worden?

(854 stemmen)

Plaats een reactie

vrijdag 1 februari 2019 om 09:52
Foefelen en kloten en met man en macht in Brussel om dat zwaar deksel terug op die stinkende beerput te krijgen . Samen staan we sterk was het hé ?
Vind ik leuk
Bart Joos +3051
vrijdag 1 februari 2019 om 10:08
Een procureur met een Harvard diploma wordt beschouwd als juridisch zwaargewicht?? We leren weer iets bij :-)
Mag ik laten opmerken dat een batterij Amerikaanse advocaten van Harvard School of Law, financieel experten MBA ook van Harvard niet zo lang geleden een bedrijfje uit Nazareth hebben doorgelicht op vraag van een Amerikaanse multinational en blijkbaar toch niet zo fraai werk hebben geleverd. Beste man, ga vlug met de knikkers spelen.
Vind ik leuk
Polleken 77 +2242
vrijdag 1 februari 2019 om 10:50
De verklaringen van de voorzitter van WB, waarin hij zegt dat hij niet wist dat er een meldingsplicht is, duiden op het bewijs dat er minstens sprake is van een poging tot matchfixing.
Als de KBVB haar eigen reglementen volgt dan zijn de gevolgen voor WB degradatie, voor KV Mechelen schrapping.
Vind ik leuk
vrijdag 1 februari 2019 om 11:53
Veel blabla en weinig boemboem. Is zoals altijd op gelijk welk echelon. Advocaten zullen alles uitpluizen en beroepsfouten aanhalen in de procedures zodat iedereen vrijuit gaat.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws