Anderlecht-publiek maakt kennis met topaankoop: 'Hij doet denken aan Vanaken'

Anderlecht-publiek maakt kennis met topaankoop: 'Hij doet denken aan Vanaken'

27-01-2019 23:44
19

Het supporterslegioen van RSC Anderlecht had flink wat redenen om te juichen zondagavond. Fred Rutten boekte tegen KAS Eupen (2-1) zijn eerste zege als coach, er was de ontluiking van Yari Verschaeren én winteraankoop Peter Zulj maakte zijn debuut.

De spelverdeler, die eerder deze maand overkwam van Sturm Graz met de adelbrief 'beste speler van Oostenrijk', mocht in de tweede helft voor het eerst het paars-witte shirt aantrekken. Dat deed de linkspoot naar behoren. 'De 25-jarige manifesteerde zich als een echte Anderlecht-speler. Een mooie voetballer met een fluwelen baltoets. Vol zelfvertrouwen kreeg hij de handen op elkaar', pent Het Nieuwsblad haar eerste indruk neer.

Toch plaatst de krant -vanzelfsprekend- nog enkele kanttekeningen. 'Hoe hij het er in echte toppers vanaf brengt, is nog afwachten. Die ene fout die hij maakte, toonde dat hij van lijf aan lijf-gevechten niet veel kaas heeft gegeten. Verdedigend zal Anderlecht er niet veel aan hebben', voorspelt HNB nu al.

De krant is er wél van overtuigd dat Anderlecht haar nieuwe spelmaker gevonden heeft. Om dat te staven, trekt het een opvallende parallel. 'Hij doet denken aan Vanaken', verwijst HNB naar de Gouden Schoen én sterkhouder van grote concurrent Club Brugge.