Rode kaarten, goede nieuwkomers, mooie doelpunten en geen winnaar in Gent-KVO

24-01-2019 22:35
10

KAA Gent en KV Oostende hebben donderdag voor een echte bekerwedstrijd gezorgd. Veel spanning en veel leuke momenten voor de neutrale voetballiefhebber. Het zorgde niet voor een winnaar, wel voor een 2-2 eindstand.

Beide ploegen begonnen met veel inzet aan de partij, maar het was KAA Gent dat duidelijke de betere was in de partij. De beste kansen waren dan ook voor de thuisploeg.

Het duo Yaremchuk-Sorloth lijkt Gent ook nog heel wat plezier te gaan bezorgen. Dat deed het donderdagavond alleszins. Sorloth maakte zich weer belangrijk met een knappe voorzet voor Yaremchuk. Die kopte de bal voorbij William Dutoit: 1-0.

Lang kon het niet genieten van die voorsprong. Waar bij Gent de debutanten zich belangrijk maakten, deden die van KVO dat ook. Een voorzet van Nouri kwam tot bij De Sutter, die zijn tweede in twee wedstrijden wist te scoren. Hoe de wereld in een paar minuten kan veranderen. Niet veel later ging het nog van kwaad naar erger voor Gent na een rode kaart voor Igor Plastun. KVO kon plots beginnen dromen van een finaleplek.

Na de rode kaart gaf Gent de wedstrijd ook helemaal uit handen. Er kwam meer strijd op het veld, maar KVO leek die strijd te winnen. Doelpunten vielen er voor rust echter niet meer, ondanks enkele kansen voor KVO.

Nieuwe helft, nog meer spanning
Ook in de tweede helft bleef het bijzonder spannend. Gent was dan toch wat bekomen na de rode kaart en kwam wat meer in de wedstrijd. Voor even dan maar, want na nog geen tien minuten in de tweede helft kreeg Gent wéér een rode kaart. Deze keer was Sigur Rosted diegene die over de schreef ging.

Christophe Dierick wist duidelijk waar zijn rode kaarten zaten. Enkele minuten later stond ook KVO met een mannetje minder na twee gele kaarten voor Nkaka. De wedstrijd bleef spannend. De winnaar? Nog lang niet bekend.

Ondanks die spanning kregen we amper nog kansen te zien. Tot het laatste kwart van de wedstrijd. Dylan Bronn, wie anders, scoorde alweer voor Gent. De veelscorende verdediger pakte uit met een geweldige knal: 2-1.

Gent op weg naar de overwinning? Niet voor Laurens De Bock. De zware linker van de KVO-verdediger sloopte de Gentse verdediger en Thomas Kaminski. 2-2. KVO kon de overwinning ruiken en ging vol voor dat derde doelpunt, dat kwam er niet. Het bleef 2-2, maar KVO mag tevreden terugblikken op de cupmatch.