Anderlecht-speler heeft het verpest bij Rutten: ‘Hij moet weg’

Anderlecht-speler heeft het verpest bij Rutten: ‘Hij moet weg’

21-01-2019 08:01
13

Ryota Morioka viel tegen KAA Gent in, maar na afloop liet coach Fred Rutten duidelijk verstaan dat het toen minder ging met Anderlecht. De Japanner sluit een vertrek ook niet uit.

"Ik sluit niet uit dat ik hier vertrek", wordt Morioka geciteerd door Het Laatste Nieuws. "Maar ik wil wel in Europa blijven..." Rutten was duidelijk niet van plan de Japanner in te laten vallen. "Ik was door de blessure van Gerkens genoodzaakt om te wisselen", aldus de nieuwbakken coach van Anderlecht.

‘Morioka bracht Anderlecht níks bij. Zelfs geen exposure in Azië. Eens grijs, altijd grijs. Als voetballer en mens. Zijn laatste tikje krediet, áls dat er nog was, gisteren vergooid’, klinkt het hard bij Anderlecht-watcher van Het Laatste Nieuws Pieterjan Calcoen.

Morioka moet weg
Anderlecht had veel over voor de Japanner. ‘Wilde het Morioka aantrekken, dan was het verplicht om de op dat moment te dure aankoopoptie voor Saief te lichten. Van Holsbeeck kocht die clausule dan maar af. Kostprijs: 200.000 euro. Weggesmeten geld, zinloos zweet. Nu móet Morioka weg’, is het oordeel.