Gentse nieuweling Sorloth bezorgt Rutten meteen domper in debuut bij Anderlecht

20-01-2019 19:53
104

RSC Anderlecht is er begin 2019 niet in geslaagd om een topper te winnen. Op bezoek bij KAA Gent ging het onderuit met 1-0. Een slecht begin voor Fred Rutten bij de Brusselaars.

Fred Rutten pakte tegen Gent uit met een experimentele opstelling. Een experiment dat niet meteen voor goed spel zorgde. De Buffalo's hadden duidelijk de bovenhand in de eerste minuten van het spel. Na twintig minuten voetballen kreeg nieuwe spits Sorloth ook de beste kansen.

Ondanks het overwicht van Gent toonde ook Anderlecht tekenen van leven via Bakkali en Gerkens. Naarmate de wedstrijd vorderde werd paars-wit ook meer baas, met uiteindelijk zelfs de beste kansen voor de Brusselaars. Een doelpunt voor rust werd er echter niet gescoord.

Rutten greep tijdens de rust in en bracht Ryota Morioka op het veld. Gerkens bleef achter in de kleedkamer. Een ingreep die niet meteen voor meer vuurwerk zorgde op het veld. De grote kansen bleven uit, het povere voetbal bleef zegevieren.

Op het uur leek er dan toch gevierd te kunnen worden. Dylan Bronn kopte achterwaarts in doel, maar de bal raakte Roman Yaremchuk nog, die buitenspel stond. Het doelpunt werd dan ook terecht afgekeurd. De Ghelamco Arena kreeg het warm, zeker nadat de Buffalo's plots wél kansen bij elkaar begonnen te spelen.

Anderlecht deed er alles aan om die tegentreffer niet te slikken, maar twintig minuten voor tijd werd het nog wat moeilijker voor de Brusselaars na een tweede gele (en dus rode kaart) voor Francis Amuzu.

Dat mannetje minder werd ook meteen afgestraft. De nieuweling Sorloth bleef maar overtuigen en bekroonde zijn debuut bij Gent met een doelpunt. Gent flitste niet meer, maar hield de stand wel op 1-0.

Door de nederlaag blijft Anderlecht steken op de vijfde plek in de stand. Gent springt weer over Charleroi naar de zesde plek en telt nu evenveel punten als Anderlecht. Beide teams hebben nu al zeventien punten achterstand op Genk.