'Arsenal zoekt nieuwe technisch directeur, ex-speler staat op de shortlist'

'Arsenal zoekt nieuwe technisch directeur, ex-speler staat op de shortlist'

19-01-2019 10:00 Laatste update: 10:07

Arsenal is volgens het Nederlandse weekblad Voetbal International op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Marc Overmars (45), directeur spelersbeleid van Ajax, zou in beeld zijn bij zijn ex-club.

Overmars staat op een shortlist van namen die in aanmerking komen om Sven Mislintat op te volgen, zo schrijft VI. De huidig technisch directeur zou een jaar na zijn komst van Borussia Dortmund alweer willen vertrekken uit Londen. Volgens Engelse media ziet de Duitser geen toekomst bij The Gunners en staat hij nadrukkelijk in de belangstelling van Bayern München.

Overmars is sinds de zomer van 2012 directeur spelersbeleid bij Ajax, waar hij nog een contract tot medio 2020 heeft. De 86-voudig international kreeg in zijn beginperiode de bijnaaam 'Marc Netto', omdat hij weinig uitgaf. De laatste jaren trok hij wel de portemonnee. Met enkele klappers op de transfermarkt droeg Overmars bij aan de financieel sterke positie van Ajax. Aan de andere kant sloeg de directeur spelersbeleid ook een paar keer de plank mis.

Ook wacht Overmars, als samensteller van de eerste selectie, al vier jaar op een prijs in Amsterdam. Overmars was als speler tussen 1997 en 2000 actief bij Arsenal.