Vreest Waasland-Beveren degradatie? We zullen zien hoe de bond het interpreteert

Vreest Waasland-Beveren degradatie? "We zullen zien hoe de bond het interpreteert"

18-01-2019 07:45
8

Dirk Huyck heeft zijn activiteiten bij Waasland-Beveren hervat na een contactverbod van drie maanden. De voorzitter van de Waaslanders laat zich in Het Nieuwsblad uit over zijn rol in de zaak Propere Handen.

Het gerecht werkt nu in alle stilte verder aan het onderzoek, terwijl de KBVB zelf uitzoekt of er sprake was van matchfixing. Huyck zelf wordt niet verdacht van actieve omkoping, wél van het verzaken van de meldingsplicht. "Eerlijk gezegd, ik kende die meldingsplicht niet", valt hij uit de lucht.

Geen weet van meldingsplicht
Zo was de voorzitter van Waasland-Beveren naar eigen zeggen niet op de hoogte van die regel. "Ik ken het bondsreglement niet perfect. Ik werkte heel hard om mijn twee bedrijven te runnen. Ik ben nooit bij een vergadering op de voetbalbond geweest."

Zijn club loopt nu wel het risico om verplicht te degraderen. "Als de logica gerespecteerd wordt, zal Waasland-Beveren nooit gestraft worden. Nooit. Als dat gebeurt, zou ik dat absoluut niet begrijpen. Maar we zullen zien hoe de bond het onderzoek interpreteert", besluit Huyck.

No Poll