UPDATE: 'Zulj legt succesvol medische testen af bij Anderlecht'

UPDATE: 'Zulj legt succesvol medische testen af bij Anderlecht'

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 15:00wo 16-01-2019 om 15:00

RSC Anderlecht heeft zijn tweede nieuwkomer tijdens de wintermercato bijna beet. Als alles volgens plan verloopt, haalt paars-wit eerstdaags Peter Zulj (25) in huis. De Oostenrijker wordt gezien als de beste speler van zijn land. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Na de vervroegde terugkeer van Kara Mbodj mikt Anderlecht nu dus op Zulj. De spelmaker van Sturm Graz moet in het systeem van Fred Rutten de vaste nummer tien worden. De gesprekken tussen beide clubs en Zulj lopen nog, maar HLN verwacht dat de middenvelder eerstdaags zijn medische testen aflegt bij Anderlecht.

"Hij kan alles"
Landgenoot en ex-Waregemspeler Richar Niederbacher is er zeker van dat Zulj een aanwinst is voor Anderlecht. "Want die jongen kan alles", klinkt het. "Hij heeft techniek, is fysiek sterk, schuwt het verdedigende werk niet en laat anderen beter spelen. Een topper."

Zo mist Anderlecht al enige tijd creativiteit. "Zulj zal dat probleem verhelpen", gaat Niederbacher verder. "Ik ken Anderlecht een beetje, het is geen evidente club, maar Zulj heeft alle kwaliteiten om het te maken in de Belgische competitie."

Dauda in ruil?
Het Nieuwsblad vermeldt erbij dat mogelijk Dauda in de deal wordt betrokken. De jonge spits leek op weg naar een uitleenbeurt bij Vitesse Arnem, maar mogelijks trekt hij naar Oostenrijk als pasmunt voor Zulj.

Update 13.38: Het is een kwestie van tijd voordat Zulj wordt aangekondigd als kersverse Anderlecht-versterking. Het Nieuwsblad meldt dat de 25-jarige Oostenrijk woensdag nog zijn handtekening onder een meerjarig contract gaat zetten. Mogelijk wordt de deal zelfs nog voor de uitreiking van de Gouden Schoen aangekondigd.

Update 15.00: Niks staat een transfer van Zulj naar Anderlecht nog in de weg. Het Laatste Nieuws meldt dat de Oostenrijker succesvol zijn medische testen aflegde bij Anderlecht. Het is nu nog wachten op de officiële bevesteging uit Brussel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws