'Chelsea onder de indruk van Nederlander, terugkeer voor bijna 50 miljoen lonkt'

'Chelsea onder de indruk van Nederlander, terugkeer voor bijna 50 miljoen lonkt'

Gepubliceerd: zondag 13 januari 2019 om 11:13zo 13-01-2019 om 11:13

Nathan Aké staat mogelijk voor een terugkeer naar Chelsea. The Blues overwegen komende zomer een terugkoopoptie in het contract van de 23-jarige Nederlander te lichten, schrijft onder meer The Sun.

Aké verliet Chelsea in 2017 definitief voor Bournemouth, nadat hij al op huurbasis actief was geweest voor The Cherries. Mogelijk was het afscheid van korte duur, want de Premier League-topclub vindt dat de Oranje-international is uitgegroeid tot een van de beste verdedigers in de competitie. Chelsea kan hem voor zo'n 49 miljoen euro terughalen, weet de boulevardkrant.

Manager Maurizio Sarri is op zoek naar defensieve versterkingen, aangezien Gary Cahill voor een vertrek staat en de onderhandelingen met David Luiz over een nieuw contract muurvast zitten. Aké verruilde Feyenoord op 16-jarige leeftijd voor de jeugdopleiding van Chelsea. Na huurperiodes bij Reading, Watford en Bournemouth maakte hij voor 22 miljoen definitief de overstap naar laatstgenoemde club.

In de ploeg van manager Eddie Howe is de tienvoudig international een steunpilaar, waarmee hij al de interesse van diverse Engelse topclubs wekte. Naar verluidt is Aké ook in beeld bij Manchester United, Manchester City en Tottenham Hotspur. Zijn contract loopt nog door tot medio 2022.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws