Antwerp mikt op Europees voetbal: “De titel is te hoog gegrepen”

Antwerp mikt op Europees voetbal: “De titel is te hoog gegrepen”

06-01-2019 13:28
1

Antwerp draait mee bovenin de Jupiler Pro League. Tegenover Sporza denkt Eddy Snelders dat Europees voetbal haalbaar moet zijn voor The Great Old.

“Antwerp mag mikken op Europees voetbal”, begint Snelders “Het is ietwat verrassend dat ze vooral thuis punten verliezen. Ze kennen nog wat laagtes en tegenstanders kunnen inspelen op de zwakke punten. Het spel maken is verbeterd, maar blijft moeilijk.”

De titel is echter nog een stap te ver, vindt de analist. “Het zou me verbazen mochten ze met deze brede kern hun positie in de top 6 niet kunnen handhaven. Als je daar kampeert, dan heb je recht van spreken over Europees voetbal. De titel is voorlopig te hoog gegrepen, maar iedereen schuift uit en in België heb je veel herkansingen.”

“Ik had Antwerp tussen positie 5 en 8 verwacht, maar ze zijn constant dit seizoen. En voor hen rest ook alleen nog competitievoetbal. Anderlecht moet angstvallig naar beneden kijken, Antwerp kan iets rustiger naar boven piepen. Dat hebben ze zelf gerealiseerd. En de competitie liegt niet. Een stek buiten de top 4 zou voor Antwerp een ontgoocheling zijn”, aldus Snelders.