Verschueren onthult: Dan was Vanhaezebrouck aan boord gebleven

Verschueren onthult: "Dan was Vanhaezebrouck aan boord gebleven"

03-01-2019 14:30 Laatste update: 14:40
15

Michael Verschueren maakte enkele weken geleden een grote bocht. Hij ontsloeg Hein Vanhaezebrouck amper een paar dagen nadat hij zijn vertrouwen in de coach had uitgesproken. Verschueren had daar echter wel een reden voor.

Verschueren wilde geen onrust stichten, verklaarde hij op de persconferentie van Frank Arnesen. "Het is niet mijn rol om stress te creëren voor een wedstrijd. Mijn taak bestaat erin om de coach een platvorm te geven waarin hij objectief en zonder druk van de pers kan werken. Het was mijn bedoeling om zo'n sfeer voor hem te creëren."

"Op dat moment stond ik voor honderd procent achter de coach. We stonden toen voor een haalbaar vierluik en het was de bedoeling om dit met twaalf op twaalf, of toch minstens negen op twaalf, af te sluiten. Als dat gelukt was, was Vanhaezebrouck nog aan boord", geeft hij aan.

Verschueren zag dat dat niet meer kon lukken. "Op een bepaald moment waren de resultaten dermate dramatisch dat we niets anders konden dan de beslissing te nemen hem te ontslaan. Bovendien waren ook de prestaties op het veld dramatisch en zat er geen ziel meer in de ploeg."