Kums maakt de balans op: We mogen onmogelijk van een topgevoel spreken

Kums maakt de balans op: "We mogen onmogelijk van een topgevoel spreken"

28-12-2018 09:33 Laatste update: 09:37
5

RSC Anderlecht sloot een woelig 2018 af met een vlotte zege tegen Waasland-Beveren (3-0). Sven Kums was na afloop dan ook opgelucht met de geslaagde afsluiter.

"Dit hadden we nodig", opende de middenvelder na afloop bij Het Laatste Nieuws . "Om te beginnen moesten we absoluut nog eens winnen. Verder ben ik ook erg tevreden over de manier waarop."

Kums zag een moedig paars-wit. "Van bij de start hadden we het balbezit en voetbalden we met veel druk vooruit. Met veel durf ook. Na de recente nederlagen was het niet zo evident om zo hoog te durven voetballen, maar we hebben het toch gedaan."

Goede voornemens
Met een ruime 3-0 zege is de gewezen Gouden Schoen opgetogen, toch juicht hij geen Hosanna. "Over de slotmatch kunnen we tevreden zijn. Daardoor gaan we met een degelijk gevoel de winterstop in. Tegelijk mogen we onmogelijk van een topgevoel spreken", gaat Kums verder.

"We kunnen niet zeggen dat 2018 een fantastisch jaar was voor deze club. In 2019 moet het gewoon beter. Dat beseft iedereen goed genoeg", besluit de 30-jarige middenvelder met goede voornemens voor het nieuwe jaar.