UPDATE: Beerschot-Wilrijk reageert na positieve drugtest van eigen speler

UPDATE: Beerschot-Wilrijk reageert na positieve drugtest van eigen speler

26-12-2018 20:04 Laatste update: 20:04
2

Faysel Kasmi zit mogelijk in zware papieren. Tijdens een alcoholcontrole  testte de speler van Beerschot Wilrijk positief op een drugstest. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Op de Oude Leeuwenrui in Antwerpen hield de politie zondag controle. Kasmi  werd aan de kant gezet en getest. De speler blies positief. Volgens Het Nieuwsblad had hij 0,37 mg/l alcohol in zijn bloed. Ook bleek uit een speekseltest dat Kasmi drugs had gebruikt.

De politie wilde Kasmi nog verder onderzoeken en nam hem mee naar het ziekenhuis. Daar weigerde de speler volgens de krant een extra bloedanalyse. Voorlopig reageerde Beerschot Wilrijk nog niet op de onthullingen. 

KBVB kan Kasmi niet schorsen
Kasmi heeft één voordeel. Hij testte positief tijdens een politiecontrole en niet bij een wedstrijd. De KBVB kan hem dus niet schorsen. Een ontslag bij Beerschot Wilrijk behoort natuurlijk wel tot de mogelijkheden. 

Kasmi brak door bij Lierse. Later volgde verhuurperiodes aan Standard en Omonia Nicosia (Cyprus). Nadien trok de middenvelder naar Ierland. Een avontuur bij FC Waterford werd geen succes. Beerschot Wilrijk haalde hem afgelopen zomer terug naar ons land. Verder dan vijf invalbeurten kwam hij bij de Ratten niet. Zijn huidig contract op het Kiel loopt medio 2019 af.

Update 20.04: Beerschot-Wilrijk heeft via de officiële kanalen inmiddels ook gereageerd. 'KFCO Beerschot Wilrijk heeft vernomen dat middenvelder Faysel Kasmi een positieve drugstest zou afgelegd hebben. De club volgt de zaak op en wacht op officiele bevestiging. Indien nodig zal KFCO Beerschot Wilrijk de gepaste maatregelen nemen', klinkt het.