'Barcelona lijkt af te haken': 'De Ligt doet wat Raiola hem opdraagt'

'Barcelona lijkt af te haken': 'De Ligt doet wat Raiola hem opdraagt'

25-12-2018 15:40

FC Barcelona houdt geen rekening meer met de komst van Matthijs de Ligt. Althans, dat laat een bron binnen de club weten aan de Spaanse krant AS. Barcelona verwacht dat De Ligt in de Bundesliga of Serie A opduikt.

De Ligt heeft zelf aangegeven gecharmeerd te zijn van Barcelona, maar zaakwaarnemer Mino Raiola heeft achter de schermen een behoorlijke vinger in de pap. "We denken dat hij uiteindelijk bij Bayern München of Juventus terecht komt", zo laat een bron aan AS weten. De bron verzekert dat de club 'niet meer kan doen dan al gedaan is' om De Ligt binnen te halen.

Lang werd gedacht dat De Ligt samen met Frenkie de Jong de overstap naar Barcelona zou maken, maar er is inmiddels een bidding war gaande waar de Spanjaarden 'niet aan mee willen doen'. Raiola weet dat er meerdere clubs zijn die belangstelling hebben in De Ligt, die zich laat adviseren door de Haarlemmer. Het lijkt er volgens Barcelona op dat De Ligt 'doet wat Raiola hem opdraagt'.

Naast Barcelona, Juventus en Bayern worden ook Manchester City en Paris Saint-Germain met De Ligt in verband gebracht. De Spaanse krant Mundo Deportivo meldde dinsdagochtend dat Barcelona af lijkt te haken vanwege de 'veiling' van Raiola, die simpelweg af lijkt te wachten welke club het meeste geld en salaris op tafel legt.