Onthuld: 'Ex-werknemer Anderlecht spant proces aan tegen Coucke'

Onthuld: 'Ex-werknemer Anderlecht spant proces aan tegen Coucke'

11-12-2018 17:20 Laatste update: 17:26
5

Sinds de komst van Marc Coucke bij RSC Anderlecht zijn er al heel wat verschuivingen gebeurd. Er werden heel wat mensen aangenomen, heel wat andere mensen werden bedankt voor bewezen diensten. Niet iedereen wat daar tevreden mee.

Zo werd Robert Steeman, die verantwoordelijk was voor de vrouwenafdeling van Anderlecht, ontslagen door Coucke. De reden daarvoor is bijzonder opvallend. Zo zou Coucke zich vernederd gevoeld hebben door Steeman. Al zou dat een drogreden geweest zijn, dat meldt Knack.

'Steeman had na de titel van de damesploeg, de eerste in twintig jaar, Coucke uitgenodigd om het team te feliciteren. De meisjes vroegen Coucke uit over zijn plannen met het vrouwenelftal en dat schoot hem in het verkeerde keelgat. Het lot van Steeman was meteen bezegeld', klinkt het. Wat volgde was een ontslag. Niet door een vernedering, maar omdat Coucke zoveel mogelijk ex-pionnen van Herman Van Holsbeeck wou zien vertrekken bij de club. Steeman was er daar één van.

De ex-werknemer van Anderlecht was echter helemaal niet tevreden met dat ontslag. Volgens de eerder genoemde bron heeft hij inmiddels ook al een proces aangespannen tegen Coucke. De uitspraak daarvan wordt in het najaar van 2019 vallen. Coucke laat er zijn slaap niet voor, zo heeft hij naar verluidt een honderdtal gelijkaardige processen tegen hem en zijn bedrijven lopen.