Tovenaar Trond verrast met Lokeren, maar Gent haalt dubbele achterstand nog op

30-11-2018 22:22
5

De derby tussen KAA Gent en Sporting Lokeren heeft niet voor een winnaar gezorgd. Lokeren leek na een dubbele voorsprong op weg naar winst, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen: 2-2.

We kregen een verschroeiend wedstrijdbegin te zien. Lokeren is nummer laatst in onze competitie, dat was er niet aan te zien. Het probeerde Gent bij de keel te grijpen en kon meteen enkele kansen creëren. Lokeren was echter niet de enige ploeg die wakker was, ook Gent kon Ortwin De Wolf aan het werk zetten.

Ondanks het aanvallend spel van beide ploegen was het toch wachten op dat doelpuntje. Onder andere Yarumchuk kreeg een geweldige kans op dat doelpunt. Toch stond het na een half uur nog steeds 0-0 tussen beide teams.

Wat zou een Oost-Vlaamse derby echter zijn zonder doelpunt, dacht Lukas Marecek Hij maakte er, tegen de gang van het spel in, net voor rust toch nog 1-0 van voor de thuisploeg. Een doelpunt om in te kaderen, overigens. Lovre Kalinic had geen schijn van kans.

Zelfde scenario
Net zoals de eerste begon Lokeren weer sterk aan de tweede helft van de wedstrijd. En ook net zoals de eerste helft, geen doelpunten. En ook net zoals in de eerste helft kon Gent de rug weer rechten.

Een sterke De Wolf, een bal van de lijn en de paal hielden Gent lange tijd van die gelijkmaker. De bal leek maar niet in het doel van Lokeren te willen belanden. Gent verdiende dan wel een gelijkmaker, maar kon daar maar niet voor zorgen.

Maar net zoals in de eerste helft was het niet Gent, maar Lokeren dat voor het doelpunt zorgen. Iets na het uur leek het boeken toe voor de bezoekers. Een kort genomen hoekschop belandde uiteindelijk bij Mehdi Terki. Gent koud gepakt en 2-0.

De fans van Gent zagen het niet al te best in en gaven de moed al op. Ook Play-Off 2 leek plots moeilijk haalbaar te worden. De Buffalo's staan op een zevende plek met twee punten achterstand op Standard. Verlies betekent dus nog een moeilijke terugronde.

Helemaal voorbij was de partij echter niet. Gent ging uiteraard nog voor dat doelpunt, maar een sterk keepende De Wolf hield de nul op het bord. De defensie van Lokeren moest alle bijzetten om Gent nog van dat doelpunt te houden. Het zorgde voor een Brugs 'Dortmund-muurtje'. Die vertoonde net voor affluiten toch barsten.

Via Sigur Rosted scoorde Gent nog de 2-1. Enkele minuten later werd het zelfs... 2-2. Dylan Bronn werd de held van Gent. Het Gentse vak vierde een feestje alsof het gewonnen had, maar het bleef bij een 2-2 gelijkspel.