Vanhaezebrouck niet blij met eigen speler: 'Een fout, onaanvaardbaar'

Vanhaezebrouck niet blij met eigen speler: 'Een fout, onaanvaardbaar'

28-11-2018 15:13 Laatste update: 15:20
18

Ognjen Vranjes heeft zichzelf in de problemen gewerkt. De speler van Anderlecht leek op Instagram rellen tussen AEK Athene en Ajax goed te keuren. Op woensdag gaf Michael Verschueren al aan niet gediend te zijn van het gedrag. En ook Hein Vanhaezebrouck vond de post van de Bosniër maar niks.

Donderdag neemt Anderlecht het in de Europa League op tegen Spartak Trnava. Dat zal het doen zonder Vranjes. Op een persconferentie gaf Vanhaezebrouck aan waarom de verdediger niet in actie zal komen. "Vranjes is geblesseerd. Daarom is hij er donderdag niet bij."

Nadien maakte Vanhaezebrouck duidelijk niet blij te zijn met de actie van Vranjes. "Maar wat er gebeurd is, gaan we samen bekijken met het bestuur. We gaan eerst praten met Vranjes. Daarna nemen we een beslissing. We moeten ons afvragen, waarom hij handelde, zoals hij deed. Het is natuurlijk onaanvaardbaar."

Geen boete
"Ik praat zelf niet over andere clubs. Spelers zouden dat beter ook niet doen. Ook niet als je voor een bepaalde club heb gespeeld. Daar blijf je beter ver van weg. Mensen maken fouten. Vranjes heeft een fout gemaakt. Op dit moment heeft een boete weinig zin. We moeten te weten komen, waarom hij het deed. Dat is belangrijker."