Na Propere Handen geeft UEFA-baas fout toe: “Geen controle meer”

Na Propere Handen geeft UEFA-baas fout toe: “Geen controle meer”

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 16:14di 20-11-2018 om 16:14

De zaak Propere Handen speelt nog altijd. Ook bij de UEFA kijken ze naar ons land. Aleksander Ceferin, voorzitter van de Europese voetbalunie, sprak met Het Laatste Nieuws over de zaak.

De sterke man van de UEFA geeft toe, dat België in de gaten wordt gehouden. "Maar we vertrouwen op de Belgische autoriteiten dat ze dat zullen oplossen", klinkt het bij Ceferin.

Dat makelaars in het huidige voetbal misschien een probleem is erkende Ceferin. "De invloed van sommige makelaars bij bepaalde clubs is enorm. Dat kan potentieel een competitie schaden, zelfs indien geen matchfixing betrokken is. We praten daarover binnen de UEFA."

Deregulariseren
Volgens Ceferin moet de UEFA de fout ook binnen de eigen organisatie zoeken.  "Ik ben geen lid van de commissie, maar dat is iets dat we moeten regulariseren. Het was een fout van de FIFA om dat in 2015 te deregulariseren. Nu hebben we daar geen controle meer over. Het is makkelijker te deregulariseren dan opnieuw regels op te leggen."

Lees ookAdvocaat van Bayat: “Aangevallen langs alle kanten”

Plaats een reactie

dinsdag 20 november 2018 om 16:31
Ik geloof nooit dat België het enige land is waar die put stinkt.
Vind ik leuk
K1908 +2047
dinsdag 20 november 2018 om 17:11
Natuurlijk niet, maar 't is wel weer typisch hoe ze het bij ons dan aanpakken. In die andere landen lachen ze in hun vuistje en doen ze alsof België het enige land is waar zoiets mogelijk is.

We bieden het natuurlijk ook weer aan met een strik errond.. :-/
Vind ik leuk
dinsdag 20 november 2018 om 19:27
Ja , hier in België geeft men het ook toe met als resultaat dat de criminelen uit de wind worden gezet en de corrupte scheidsrechters beschermd gaan worden door gigantische boetes
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws