Geen Bayat, geen transfer: Daarvoor heb je hem nodig

Geen Bayat, geen transfer: "Daarvoor heb je hem nodig"

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 21:30zo 18-11-2018 om 21:30

De voorbije weken was er heel wat te vertellen over Operatie Propere Handen. Bekende makelaars zoals Mogi Bayat en Deljan Veljkovic werden opgepakt en ondervraagd voor hun rol in witwaspraktijken en/of matchfixing. Al snel werd duidelijk hoever hun macht reikte.

Zo vielen speurders ook bij zowat elke Belgische club binnen. Voornamelijk om de papieren te bekijken bij transfers van Bayat en/of Veljkovic. Ook bij KV Kortrijk vielen ze binnen. "Ik was net mijn tanden aan het poetsen toen ik gebeld werd over een huiszoeking op de club", zegt Matthias Leterme, algemeen manager van KVK in De Zondag.

"Ik kon in de verste verte niet bedenken waarover dat kon gaan. Kortrijk heeft niets te verbergen. Laat me daarin heel duidelijk zijn. Ze hebben alle contracten opgevraagd van Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Wij hebben die gegeven", klinkt het.

Een wrang gevoel over Bayat had Leterme nochtans nooit. "Neen. Er was inderdaad een conflict geweest tussen de club en Mogi. Ik was toen nog geen manager. We hebben dat vorige zomer op een correcte manier bijgelegd. Wij wilden Jérémy Perbet, en daarvoor heb je Mogi nodig. Ook die transfer is correct afgehandeld", zegt hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws