'Peeters dreigt nog straf te krijgen na woedeuitbarsing tegenover ref'

'Peeters dreigt nog straf te krijgen na woedeuitbarsing tegenover ref'

20-11-2018 22:21
13

Bob Peeters was zondag niet te spreken over scheidsrechter Ken Vermeiren. Volgens de trainer van KVC Westerlo ging de scheidsrechter zwaar in de fout bij de 1-2 nederlaag tegen Beerschot-Wilrijk.

Beerschot-Wilrijk kreeg een strafschop nadat Maxime Biset de bal met de hand beroerde. Volgens Westerlo een aangeschoten bal, maar Vermeiren legde de bal toch op de stip. Na afloop van de partij liep Peeters meteen richting scheidsrechter Vermeiren. "Of ik boos ben? Het is altijd hetzelfde met die ref. Altijd flikt hij weer iets en hebben we een klacht aan ons been", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

"We hebben hem al drie keer proberen te wraken. Wat moet Biset doen bij die fase? We hadden de wedstrijd onder controle… En nu is het meteen: ik maak een verslag hé. Als hem dat gelukkig maakt, moet hij maar doen. Het boeit me niet als ze me schorsen tot het einde van het seizoen. Wij willen een propere sport en mensen die capabel zijn om wedstrijden te fluiten. Telkens lukt dat niet en dan word je boos."

"Als je daarvoor fluit, dan kunnen we er beter mee stoppen. Het is jammer dat de kleinere ploegen benadeeld worden. En dan moet mijn kop er maar af, ik verdedig mijn club. Ik wil Westerlo behoeden van bepaalde zaken in het voetbal. Dan heb ik maar de boter gegeten. Ik ga voorop in de strijd. Ik word hier waarschijnlijk voor gestraft, maar dan moeten ze dat maar doen", kon hij de beslissing maar moeilijk aanvaarden.

Update 20/11 22.21 uur: Er hangt Bob Peeters na zijn woedeuitbarsting nog een schorsing/straf boven het hoofd. Het Laatste Nieuws geeft aan dat het moeilijk is om een straf in te schatten, maar scheidsrechter Ken Vermeiren zou het wel in het verslag hebben opgenomen.