De vaste waarden bij de Rode Duivels kunnen nog twee toernooien meegaan

"De vaste waarden bij de Rode Duivels kunnen nog twee toernooien meegaan"

18-11-2018 10:52
3

Door blessures bij bepalende spelers als Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku krijgen enkele andere jongens hun kans bij de Rode Duivels. Marc Degryse vindt dat zij tonen dat ze het niveau aan kunnen.

"We hebben tegen IJsland veel 'reserven' aan het werk gezien: Thorgan Hazard, Batshuayi, Tielemans, Boyata, Vanaken", somt de analist op bij Het Laatste Nieuws. "Ik vind dat die jongens het goed gedaan hebben. Ik ben ervan overtuigd dat de vaste waarden in het elftal nog twee toernooien kunnen meegaan, maar je moet wel goeie bankzitters achter de hand hebben. Of die ooit het niveau halen van de titularissen, is nu moeilijk te zeggen, maar ze vallen toch niet door de mand."


Degryse licht er één voorbeeld uit. "Neem nu Thorgan Hazard: doet het uitstekend bij Mönchengladbach, scoort voor zijn doen veel, staat aan de top van de Bundesliga. Maar doorbreken bij de Rode Duivels, of zelfs maar je plaats vinden in die ploeg, is niet simpel", weet hij. "Hij moet opboksen tegen zijn broer, tegen Mertens, tegen De Bruyne. Begin er maar aan. Hij kan ook mét hen spelen, maar dan zal het toch nog een tijd duren - als het al ooit gebeurt - eer hij even bepalend en belangrijk kan zijn als bij zijn ploeg."