'Verstraete krijgt extra straf omwille van zijn gedrag na zijn overtreding'

'Verstraete krijgt extra straf omwille van zijn gedrag na zijn overtreding'

17-11-2018 13:06
11

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB)  besliste vrijdag om Birger Verstraete twee speeldagen effectief te schorsen. Hij kreeg ook nog een voorwaardelijke straf van één speeldag wegens misleiding van de ref.

In eerste instantie kreeg de speler van KAA Gent na zijn rode kaart tegen Anderlecht een schorsing van drie speeldagen effectief. Verstraete en de club gingen in beroep en haalden gedeeltelijk hun slag thuis.

"Uit de TV-beelden leidt de commissie af dat Verstraete de bedoeling had om de bal te spelen en geen opzettelijke fout te maken", noteerde Sporza bij de Geschillencommissie Hoger Beroep als uitleg voor de strafvermindering.

Blessure simuleren
Gent mist Verstraete tegen Antwerp en Lokeren. Indien Verstraete zich weer laat gaan komt er sowieso een extra speeldag schorsing bij. Die was er eigenlijk niet geweest indien Verstraete zich beter had gedragen na zijn rode kaart. "Na het contact maakt Verstraete zelf een beweging om een blessure te simuleren", stelt de commissie Hoger Beroep.