Dury haalt opnieuw uit naar scheidsrechters: We mogen het eens zeggen

Dury haalt opnieuw uit naar scheidsrechters: "We mogen het eens zeggen"

09-11-2018 17:08
12

Franky Dury haalde op zijn wekelijkse persconferentie opnieuw uit naar de scheidsrechters. De coach van Zulte Waregem was nog altijd niet te spreken over het afgekeurde doelpunt van Hamdi Harbaoui op Sint-Truiden.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist vond echter dat de VAR correct had ingegrepen. "Hij moet dat niet doen. Verbist moet de wonde niet nog dieper maken dan dat ze al is. Hij weet ook dat die beslissing niet juist was", vertelde Dury volgens Het Nieuwsblad.

"Toen ik op STVV de kleedkamer binnenstapte aan de rust, zag ik dat mijn jongens aangedaan waren. De mensen die die beslissingen nemen, kennen de kleedkamer niet. Trouwens, zag je de reactie De Norre (de speler die neerging na de vermeende elleboog van Harbaoui, nvdr.)? Hij lag plat op zijn buik te kijken, zag dat het goal is en ging dan weer neer."

"Spelers vragen me dan: waarom altijd ons? Dan kan ik niet antwoorden. Dat is vervelend. We mogen het eens zeggen. Het kan zijn dat Verbist niet akkoord is met wat ik zeg, maar ik ben ook niet akkoord met hem. Elk zijn mening. Het is onaanvaardbaar als je in de laatste vijf matchen zeven discutabele fases tegen jou krijgt", besloot de coach van Essevee.

Lees ook: Dury haalt flink uit: 'Dit kan ik niet aanvaarden, er moeten straffen volgen'