Geen winnaar in Genk-Brugge, Schrijvers is de Deschacht van dienst

03-11-2018 19:50
23

Na een meer dan aangename topper hebben KRC Genk en Club Brugge de punten gedeeld. In de Luminus Arena stond na negentig minuten spelen 1-1 op het bord. Uitgerekend Siebe Schrijvers zette de eindstand op het bord.

De Genkse fans leerden zaterdag wat karma is. Vanaf de eerste minuut namen ze hun ex-speler Schrijvers op de korrel. In de tweede helft zouden ze daar spijt van krijgen. Voor de rust was Genk in eigen huis baas. Het kwam na tien minuten ook al verdiend op voorsprong via Ndongala. Die kon van dichtbij binnen tikken na een voorzet/schot van Pozuelo.

Genk dat met Heynen en Berge op het middenveld speelde, leek overal een mannetje meer te hebben. Club Brugge – zonder Vormer – had het knap lastig in Genk en mocht blij zijn dat het maar met 1-0 de rust mocht ingaan. Ook al versierden Genk niet al te veel grote kansen.

Schrijvers scoort
Na de pauze keerde het spelbeeld. Club Brugge kreeg de match meer en meer in handen. In de 53e minuut werd het stil in de Luminus Arena. Een afvallende bal kwam bij Schrijvers en die schoof het leer binnen 1-1. Net zoals Olivier Deschacht eerder deze week scoorde Schrijvers tegen zijn ex-ploeg. De fans van de thuisploeg vonden dat dit keer wel een pak minder aangenaam.

Na de gelijkmaker kregen beide ploegen nog de kans op de zege. Aidoo scoorde nog bijna een eigen doelpunt, maar had geluk dat een kopbal tegen de lat ging. Door het gelijkspel blijft Genk de leider in de Jupiler Pro League. Het telt nu 34 punten. Club Brugge staat nu tweede met 3-1 punten.