De Condé wikt en weegt zomertransfers: Hij kan nog veel beter

De Condé wikt en weegt zomertransfers: "Hij kan nog veel beter"

31-10-2018 15:15
2

Dimitri De Condé heeft ook deze zomer sterk werk geleverd bij Racing Genk. De Limburgers staan dan ook aan de leiding in de Jupiler Pro League. De sportief directeur van Genk is tevreden met wat hij ziet.

Zo is Jhon Lucumi achterin duidelijk een aanwinst. "Jhon twijfelde of hij niet beter nog een half jaar bij zijn club zou blijven. We konden hem overtuigen om deze zomer al te komen. Linksvoetige centrale verdedigers die ook nog eens snel zijn, zijn zeldzaam. Alleen konden we niet inschatten hoeveel aanpassingsperiode hij nodig zou hebben", verklaart hij in Sport/Voetbalmagazine.

De komst van Joseph Paintsil is ook al een meevaller. "Vorig jaar misten we snelheid op de flanken. Hij brengt ook explosiviteit op de eerste meters, maar hij kan nog veel beter. Als hij er zijn hoofd bij houdt, wordt dat een grote."

De grootste ontdekking van het seizoen is echter een herboren Ally Samatta. "Zijn voorbeeld toont nog eens hoe belangrijk het mentale aspect is. Spitsen moeten goals maken. Dan komt het vertrouwen. Missen ze kansen, dan gaan ze uit de ploeg, komt er een andere spits en is het vertrouwen weg. De meeste voetballers zijn heel gevoelig."