Deschacht keert terug naar Anderlecht: Daar zou ik het nog moeilijker mee hebben

Deschacht keert terug naar Anderlecht: "Daar zou ik het nog moeilijker mee hebben"

31-10-2018 09:47
5

Olivier Deschacht staat voor een emotionele terugkeer naar RSC Anderlecht. Met Sporting Lokeren keert hij terug naar de club waar hij zijn hele loopbaan al voetbalde. Toch rept de ervaren rot met geen kwaad woord over zijn ex-club.

"Anderlecht blijft Anderlecht, ook als het iets minder gaat", opent Deschacht bij Sporza. Met 601 wedstrijden op de teller is de 37-jarige routinier de recordhouder bij paars-wit. "Het is Anderlecht, de beste en mooiste club van België."

Nu moet Deschacht met ploeg-in-nood Lokeren op zoek naar puntengewin in en tegen 'zijn' Anderlecht. "Je gaat naar daar en je hoopt dat je niet naar huis gaat met een afstraffing. Dat blijft zo. We zullen strijden en dan zien we wel waar we eindigen."

Steun van analisten
Jan Mulder brak bij Extra Time een lans voor Deschacht. De analist hoopt zelfs dat hij kan scoren tegen paars-wit. "Dat is heel lief allemaal. Ik zou het ook misschien moeilijk hebben, maar ik zou het nog moeilijker hebben als ik het er moeilijk mee zou hebben om tegen mijn oude club 3 schitterende goals te maken", besluit Deschacht.