'Lokeren stelt oude bekende van Club Brugge én Gent aan als nieuwe coach'

'Lokeren stelt oude bekende van Club Brugge én Gent aan als nieuwe coach'

29-10-2018 07:40
9

Sporting Lokeren hoopt na het ontslag van Peter maes snel een coach te kunnen aanstellen. Er werd al geïnformeerd bij Jonas De Roeck, maar die bedankte voor de aanbieding. Mogelijk komt er toch een bekende naam aan het roer bij Lokeren.

Zo meldt Het Nieuwsblad dat Trond Sollied de nieuwe coach van Lokeren zal worden. Hij moet de Waaslanders, vijf jaar na zijn laatste job, zien te behoeden voor degradatie. Arnar Vidarsson leidt de eerstvolgende dagen de training nog. Vrijdag, na de uitwedstrijd tegen Anderlecht, neemt Sollied dan het roer over.

Er zal alvast sprake zijn van een stijlverandering bij Lokeren. De 59-jarige Noor heeft een compleet andere aanpak dan Maes, die streng is voor zijn eigen spelers en toch ietwat behoudender speelt.

Voor Sollied wordt het zijn eerste job in vijf jaar tijd. Nadat hij zijn broer en schoonmoeder de voorbije jaren verloor in de strijd tegen een slepende ziekte, koos Sollied voor zijn privé-leven. Vijf jaar geleden trainde hij het Turkse Elazigspor. Zijn laatste job in België dateert al van 2011-2012, toen hij Gent naar een derde plek loodste.