Werder Bremen verslaat Schalke en staat in de top van de Bundesliga

20-10-2018 20:45
1

Werder Bremen is de trotse nieuwe nummer twee in de Bundesliga. Davy Klaassen en co. boekten een 0-2 overwinning op degradatiekandidaat Schalke 04.

Beide ploegen wisten er geen echte wedstrijd van wisten te maken in de eerste helft. Het gevaar moest bij Schalke komen van Guido Burgstaller, maar hij kwam niet verder dan twee schoten die Werder niet in de problemen bracht. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers op voorsprong tegen Schalke door Maximilian Eggestein, die trefzeker was na een afstandsschot.

Schalke kwam na de rust anders uit de kleedkamer. Werder overleefde de storm en bouwde de voorsprong halverwege de tweede helft uit. Eggestein maakte zijn tweede treffer van de avond na een vlijmscherpe counter.

Werder passeert RB Leipzig en Bayern München en staat nu tweede in Duitsland. Volgende week wacht Bayer Leverkusen.