Barça-interesse in Ajacieden 'serieus': 'Maar dit soort bedragen niet realistisch'

Barça-interesse in Ajacieden 'serieus': 'Maar dit soort bedragen niet realistisch'

Gepubliceerd: zaterdag 20 oktober 2018 om 10:06za 20-10-2018 om 10:06

Alle berichten over Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt in de Spaanse en vooral Catalaanse media, zijn behoorlijk serieus. Dat stelt journalist Juan Castro van Marca. De Ajacieden worden bijna dagelijks in verband gebracht met een transfer.

"Barcelona houdt beide spelers goed in de gaten. Dat heeft een paar redenen: ze spelen beiden volgens de stijl van Barça, ze zijn jong en ze hebben al de nodige Europese ervaring opgedaan", zegt Castro tegen de NOS. "En Barcelona is dringend op zoek naar een centrale verdediger. De Ligt is een pure centrale verdediger, maar De Jong kan daar ook goed spelen. In het Europese panorama lopen op dit moment niet veel talentvolle centrale verdedigers rond."

Castro plaatst wel een kanttekening bij alle sensationele berichten. Zo zouden de Ajacieden gezamenlijk minstens 130 miljoen moeten opleveren, meldde Sport onlangs. "Sport is eerder een sensatiekrant dan een betrouwbare bron. Dit soort bedragen in de pers zijn op dit moment natuurlijk niet echt realistisch. Het ligt eraan hoe het uiteindelijk loopt en wanneer de spelers uiteindelijk getransfereerd worden."

El Mundo Deportivo repte al van een 'oorlog' tussen de Europese topclubs. "El Mundo Deportivo is in het algemeen een goed geïnformeerde krant, vooral op het gebied van Barcelona", weet Castro. "Tja, is het oorlog... Ook andere grote clubs houden deze spelers natuurlijk in de gaten. Al het nieuws over Barcelona en Real Madrid is groot nieuws in de Spaanse kranten. Maar het is wel bijzonder dat het nu om twee spelers van dezelfde club gaat."

"Dat ze uiteindelijk naar een andere club gaan, is een zekerheid. En waarschijnlijk gebeurt dat ook wel na dit seizoen. Het gaat alleen om de goede prijs, de goede club en het goede moment", besluit Castro.

Plaats een reactie

Pagan1964 +3807
zaterdag 20 oktober 2018 om 11:13
De Jong zakte als centrale verdediger compleet door het ijs tegen psv
Vind ik leuk
Jozef +44979
zaterdag 20 oktober 2018 om 20:25
Coach Ten Hag zakte door het ijs. Een centraal duo Blind-De Jong was zelfmoord. De Jong naast de Ligt gaat prima, maar de Ligt was geblesseerd. Frenkie de Jong wordt niet zonder reden gevolgd door Europese topclubs.

Als Ajax supporter wens ik maar een ding: dat de volgevreten buitenlandse clubs nu eens voor vijf jaar van onze talenten afblijven. Wij willen ze niet kwijt. Voor geen goud.
Vind ik leuk
Pagan1964 +3807
zondag 21 oktober 2018 om 08:57
Nee, dat bedoel ik niet. Frenkie is een hele goede voetballer maar ik zie hem het liefste niet in de laatste linie omdat hij veel risico in zijn spel legt en daarbij vind ik hem daar te van de voorste linie af staan.
[Reactie gewijzigd op zondag 21 oktober 2018 om 08:58]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws