'Cocu wil oude bekende van PSV weghalen en garandeert speelminuten'

'Cocu wil oude bekende van PSV weghalen en garandeert speelminuten'

Gepubliceerd: dinsdag 16 oktober 2018 om 20:00di 16-10-2018 om 20:00

Phillip Cocu zou hopen op een hereniging met oud-pupil Oleksandr Zinchenko bij Fenerbahçe. Dat meldt het Turkse Fanatik. Zinchenko werd in het seizoen 2016/17 door PSV - toen nog onder leiding van Cocu - gehuurd van Manchester City. De Oekraïner is ontevreden over zijn hoeveelheid speeltijd in Manchester en overweegt een uitleenbeurt in januari. 

In het begin van het seizoen maakte Zinchenko, vanwege blessures bij Benjamin Mendy en Fabian Delph, veel minuten als linksachter in Manchester onder Pep Guardiola. Nu Mendy en Delph terug zijn van hun blessures is er geen plek meer voor Zinchenko bij The Citizens. Het Turkse Fanatik pakt op dinsdag groot uit met de interesse van Fenerbahçe in de 21-jarige speler.

Zinchenko en Cocu kennen elkaar goed door hun gezamenlijke periode in Eindhoven. Cocu gaf de Oekraïner niet veel speelminuten, maar volgens Fanatik is de Fenerbahçe-coach nu bereid om Zinchenko een garantie op speelminuten te geven. 

Zinchenko heeft nog meer opties: ook Napoli is geïnteresseerd. Zinchenko's makelaar Alan Prudnikov geeft dit toe in gesprek met het Italiaanse radiostation Radio Marte. "We staan nog altijd open voor aanbiedingen uit Italië. Napoli toonde de afgelopen twee zomers interesse, maar wist niet tot een overeenkomst met Manchester City te komen", aldus Prudnikov. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws