Club Brugge slaat terug en maakt gehakt van stadsgenoot Cercle

29-09-2018 22:15
11

Club Brugge heeft de bekeruitschakeling tegen Deinze verteerd. In eigen huis werd Cercle Brugge het kind van de rekening: het werd 4-0.

De eerste kleine mogelijkheid was voor bezoeker Bruno, maar zijn schot was te overhaast. Club nam het commando over en werd daar snel voor beloond. Wesley Moraes zag zijn schot afwijken op Lambot en het stond meteen 1-0.

Daarna liet Club het tempo weer zakken en kregen we een kabbelende eerste helft. Toch kon de thuisploeg nog een tweede keer scoren. Vanaken maakte zich na een assist van Wesley goed vrij en liet Nardi kansloos. Met 2-0 gingen we de rust in.

Geen weerwerk van Cercle
Ook in de tweede helft kwam Club Brugge niet in de problemen, zeker niet nadat Schrijvers met een knappe touch de 3-0 op het bord zette. Club ging nog vol op zoek naar het vierde doelpunt, maar moest er lang op wachten. Pas in de laatste tien minuten deed Schrijvers er nog eentje bij op voorzet van Openda.

Club komt zo terug aan de top van het klassement, met twee punten voorsprong op Racing Genk. De Limburgers wonnen al met 4-0 van Zulte Waregem. Cercle heeft nu 9 op 27 en staat voorlopig elfde.