'Dan moet Coucke al met een grote buitenlandse naam komen'

'Dan moet Coucke al met een grote buitenlandse naam komen'

29-09-2018 11:11
18

Het is crisis bij RSC Anderlecht. In de Jupiler Pro League vallen de resultaten niet mee en Europees en in de Beker van België ging het dit seizoen al serieus mis. In Het Nieuwsblad geeft Jürgen Geril zijn kijk op het huidige paars-wit. De clubwatcher van Anderlecht laat zich onder meer uit over de band tussen Hein Vanhaezebrouck en Marc Coucke.  

"De band tussen Hein Vanhaezebrouck en Marc Coucke zal nooit zo innig zijn als die tussen Vanhaezebrouck en Ivan De Witte indertijd bij AA Gent. Vooral omdat Coucke graag zijn stempel drukt – op tv analyseert hij een match weleens zoals een volleerd coach – maar tegelijkertijd worden er vaak vragen gesteld bij zijn voetbalkennis. Wekelijkse etentjes tussen Hein en Coucke: we zien het nog niet zo snel gebeuren', stelt Geril. 

De band zou dus niet perfect zijn en de resultaten vallen tegen. 'Maar wat is de oplossing?', vraagt de journalist zich af. 'Vanhaezebrouck buitengooien? Toen het RSCA-bestuur na de overname zijn contract las, zag het dat zoiets allesbehalve goedkoop zal zijn. En wat is het alternatief? In België is het aanbod topcoaches erg beperkt. Dan moet Coucke al met een grote buitenlandse naam komen. Dan kun je maar beter proberen de ruis weg te nemen. Alleen een serie resultaten kan deze crisis nog bezweren. Verliezen tegen STVV is wel verboden.'

Lees ook: Bij STVV hebben ze duidelijk zin in de verplaatsing naar Anderlecht