'De Bosuil krijgt een make-over, capaciteit gaat de hoogte in'

'De Bosuil krijgt een make-over, capaciteit gaat de hoogte in'

29-09-2018 10:19
15

Royal Antwerp FC speelt al sinds mensenheugenis op de Bosuil. In de toekomst zal dat zo blijven. Dat werd zaterdag duidelijk op een persconferentie van The Great Old. De komende jaren wordt er wel opnieuw verbouwd aan de Bosuil.  

Volgens Gazet van Antwerp zal de capaciteit van het stadion worden uitgebreid tot 23.000 plaatsen. Momenteel kunnen er nog 15.000 mensen een thuismatch van Antwerp bijwonen. Tribune 2 en 4 worden binnenkort aangepakt. Om de make-over goed te realiseren moet het stadion wel volledig dicht om de vernieuwing rond te krijgen.

Paul Gheysens en Bart De Wever stelden zaterdag de plannen van het nieuwe stadion voor. De voorzitter van Antwerp zal met zijn bouwgroep Ghelamco de plannen realiseren. De burgemeester zette mee zijn schouders onder het prestigieus project.

De afgelopen jaren was de Bosuil bij momenten al een bouwwerf. Onder meer Tribune 1 werd in een volledig modern jasje gestoken. Sinds 1923 speelt Antwerp zijn thuismatchen op de Bosuil. De 95-jarige gaat dus nog niet met pensioen. Een gezamelijk stadion met Beerschot Wilrijk nu volledig van de baan. Een fusie ook.