Coucke krijgt de volle laag: 'Hij bezondigt zich aan het Duchâtelet-syndroom'

Coucke krijgt de volle laag: 'Hij bezondigt zich aan het Duchâtelet-syndroom'

19-09-2018 08:00
8

Marc Coucke uit na een wedstrijd vaak zijn mening via Twitter. Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws vindt dat niet zo verstandig van de Anderlecht-voorzitter.

'Vooreerst is Marc Coucke in Europa de enige voorzitter - we hebben het niet over louche eigenaars van clubs in 'bananenrepublieken' - die zich het recht toe-eigent om de prestaties van zijn trainer en van zijn spelers te beoordelen in de vorm van tweets', opent de journalist.

Verkeerde conclusies
Volgens hem slaat Coucke dikwijls de bal mis. 'Maar zijn mening is al eens fundamenteel mis. Tijdens de rust van de wedstrijd op Club Brugge tweette Coucke: "(...) FCB iets sterker, onze piepjonge ploeg nog wat onder de indruk (...)"', gaat hij verder.

'Terwijl vriend - sportief directeur Luc Devroe, bijvoorbeeld - en vijand het erover eens was dat Anderlecht net wél een goede eerste helft had gespeeld', trekt Keygnaert de voetbalkennis van Coucke in twijfel.

Schoenmaker blijf bij je leest
Tegen KRC Genk was het weer van dat. De Anderlecht-voorzitter vond het voetballend vermogen te beperkt. 'Hoezo? Anderlecht had 52% balbezit op het veld van de best voetballende ploeg van het moment, 19 doelpogingen tegenover 16 voor Genk'.

Keygnaert geloof echter dat het een succesformule kan worden met Coucke aan het roer, maar: 'Als Coucke zich tenminste niet gaat bezondigen aan het Roland Duchâtelet-syndroom. Je hangt de vuile was niet buiten bij elke teleurstelling', klinkt het strenge oordeel.