Griezmann: Vooral de woorden van Courtois hebben me geraakt

Griezmann: "Vooral de woorden van Courtois hebben me geraakt"

05-09-2018 12:22
16

Frankrijk kroonde zich deze zomer tot wereldkampioen. In de halve finales schakelden de Fransen België uit. Na de match hekelden enkele Rode Duivels de speelstijl van Les Bleus. Antoine Griezmann kwam bij L'Equipe nog eens terug op sommige uitspraken.

Eden Hazard beweerde na de match dat hij met België liever derde werd dan het WK winnen op de Franse manier. Ook Thibaut Courtois was erg scherp na de halve finale. "De Belgische reacties na de wedstrijd vormden geen grote bron van ergernis. Ik zou me ook zo voelen, eerlijk gezegd. Je speelt een aanvallende weedstrijd tegen een verdedigend sterk team", vertaalde Het Laatste Nieuws de uitspraken van Griezmann.

"Dat team geeft op de koop toe weinig kansen weg en als dat dan toch gebeurt, pakt de keeper uit met een wereldsave. Om dan te verliezen met een kopbalgoal... En die ploeg begint dan weer te verdedigen ... Dan, zou ik inderdaad zo reageren", lacht de Franse aanvaller.

Vooral de uitspraken van Courtois begrijpt Griezmann niet. “Neen, serieus. Vooral de woorden van Courtois hebben me geraakt. Hij heeft zelf op die manier gespeeld onder Diego Simeone bij Atlético. Hij kroonde zicht met dat type voetbal verdorie tot kampioen van Spanje."