Club Brugge gaf nog nooit zo veel geld uit: 21,5 miljoen aan versterkingen

Club Brugge gaf nog nooit zo veel geld uit: 21,5 miljoen aan versterkingen

23-08-2018 12:34
14

Club Brugge heeft een vetpotje achter de hand, zoveel is duidelijk. Nooit eerder gaf de landskampioen zoveel geld uit in een transferzomer. Dat valt natuurlijk deels te verklaren door de rijkelijke inkomsten.

Woensdag verzekerde Blauw-Zwart zich nog voor een recordbedrag van de diensten van Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi) en ook Sofyane Amrabat (Feyenoord) zou op komst zijn. Die laatste moet zo'n twee à 2,5 miljoen euro kosten. Als Club die deal doorgedrukt krijgt, komt de huidige balans op 21,5 miljoen euro te staan, becijferde Het Laatste Nieuws.

Naast Rezaei en (hoogstwaarschijnlijk) Amrabat trokken de West-Vlamingen deze mercato ook al Arnaut Danjuma, Karlo Letica, Clinton Mata, Matej Mitrovic, Luan Peres, Mats Rits en Siebe Schrijvers aan. Vele van die jongens hebben Club evenzeer een aardige duit gekost. 

Geld stroomt binnen
Uitgeven is één zaak, maar dat geld moet vanzelfsprekend ook binnenstromen. Op dat vlak beleeft de regerende kampioenen een boerenzomer. Niet alleen is Club verzekerd van de miljoenen van de Champions League (zo'n twintig in totaal), ook voor Anthony Limbombe (Nantes FC) en Abdoulay Diaby (Sporting) streek het grof geld op. In totaal brachten beide spelers rond de vijftien miljoen in het laatje.