Talent Club Brugge krijgt lof: “Hij stak er op jonge leeftijd al uit

Talent Club Brugge krijgt lof: “Hij stak er op jonge leeftijd al uit"

Gepubliceerd: dinsdag 21 augustus 2018 om 06:00di 21-08-2018 om 06:00

Loïs Openda staat plots volop in de schijnwerpers. Door de blessure van Jelle Vossen en de schorsing van Wesley Moraes is het talent in de basis gedropt bij Club Brugge. Komende speeldag staat de topper tegen Anderlecht voor de deur.

De 18-jarige Openda staat dus meteen voor een grote test. Thierry Siquet werkte met Openda bij de nationale U17. “We visten hem op bij de U16. Er zat in onze groep niet meteen een aanvaller met zijn profiel en dan vooral zijn snelheid en diepgang. Hij speelde het tweede deel van het seizoen met ons en was erbij op dat EK”, vertelt Siquet tegenover Het Laatste Nieuws.

“Samen met onder anderen Bornauw, Vanheusden, Bongiovanni, Emmers en Verlinden. Hij scoorde in de openingsmatch tegen Schotland. Tussen zijn leeftijdsgenoten stak hij er qua snelheid boven uit. Met zijn explosiviteit schudde hij negen keer op de tien zijn tegenstander in de eerste meters af”, aldus Siquet. Coach Ivan Leko zal Openda waarschijnlijk tegen Anderlecht ook in de basis zetten.

Plaats een reactie

dinsdag 21 augustus 2018 om 07:10
Dan hoop ik dat 't een jongen is die dit seizoen kansen krijgt.
Niet overdreven veel kansen. Niet het 'o kijk eens wat een goudhaantje we nu hebben en supporters die élke match om zijn naam roepen'.
Neen.
Rustig brengen. Laat hem nog maar bouwen aan zichzelf. En Snelheid leren van Dennis. Een bal bijhouden van Wesley. Dat killer instinct van Vossen (want ja, die heeft er in z'n carriere al wat tegen de netten geprikt).
Laat ons nog geen torenhoge verwachtingen opleggen aan iemand die nog in z'n voetbal babyschoentjes staat. Maar laat ons, als er kansen komen, genieten van de mogelijks gouden momentjes die er kùnnen zijn.
Vind ik leuk
Kris1 +1287
dinsdag 21 augustus 2018 om 07:59
De combinatie van die drie zou inderdaad een goudhaantje opleveren.
Ik hoop vooral dat Club onder druk van de supporters weer geen doordeweekse spits gaat halen om het spitsenprobleem op te lossen. Geef Openda nu in deze probleemperiode zijn kans en laat de Perbets waar ze zijn.
Vind ik leuk
Boerken +8615
dinsdag 21 augustus 2018 om 10:37
Akkoord , maar als er te veel druk komt op zo n jonge spelers is dat ook niet goed, beter is ze af en toe brengen. Maar volledig akkoord dat ze veel kansen moeten krijgen
Vind ik leuk
RD +858
dinsdag 21 augustus 2018 om 12:34
Lukaku werd na zijn debuut feitelijk ook niet meer uit de basis gehaald bij Anderlecht. Al spreken we dan wel van een heel hoog niveau hier. Waar moet ik tekenen dat Openda het even goed zal doen?
[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 augustus 2018 om 12:51]
Vind ik leuk
Boerken +8615
dinsdag 21 augustus 2018 om 12:50
Tja . Hihi
Vind ik leuk
E.V +3073
dinsdag 21 augustus 2018 om 16:12
“Hij stak er op jonge leeftijd al uit"..........uit het raamke van den trein toen de verlichtingspalen voorbij kwamen zeker?.........lol
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws